Twee wedstrijden imponeerden tot dusver dit WK: Portugal – Spanje en Duitsland – Mexico. Het waren wedstrijden vol met intensiteit, goed voetbal (op de eerste helft van Duitsland na) en enkele uitblinkers, wat resulteerde in een prachtige 3-3 en een verrassende 0-1 voor Mexico.

Duitsland – Mexico was op voorhand de wedstrijd tussen de waarschijnlijk eerste en tweede plaats van poule F. Zweden en Zuid-Korea lijken op papier minder sterk en zullen dus onderling strijden om plaats drie. Duitsland imponeerde in de twee oefenwedstrijden in de aanloop naar het WK niet (2-1 verlies van Oostenrijk, 2-1 winst op Saoedi-Arabië), en stond dus voor de taak om tegen Mexico te bewijzen waarom ze een van de favorieten zijn. De taak voor Mexico was daarom ook snel duidelijk: Duitsland afstoppen en zelf imponeren.

Alleen Mexico lukte het die taak te vervullen. Vrij verrassend overrompelden de Mexicanen Duitsland met heerlijk voetbal, waarbij goed gebruik werd gemaakt van de snelheid binnen het team. Bij rust had het in plaats van 1-0 ook zomaar 4-0 kunnen staan. De Duitsers vielen zwaar tegen maar revancheerden zich enigszins in de tweede helft. Toch wist Mexico de overwinning door een doelpunt van PSV speler Lozano over de streep te trekken, wat meer dan terecht was na 90 minuten intensief voetbal.

Met die overwinning verschaft Mexico zich een uitstekende uitgangspositie. Door vandaag ook nog eens te winnen van Zuid-Korea heeft het in de laatste wedstrijd tegen Zweden alles in eigen hand. Zuid-Korea zou vandaag dan ook geen moeilijke prooi moeten zijn. De Koreanen met Son als ster in het team, stelde hevig teleur in de wedstrijd tegen Zweden. Geen wedstrijdplan en weinig dreiging voorin. Achterin oogde het ook allesbehalve sterk en dus zou Mexico hier zomaar eens goed aan het doelsaldo kunnen werken. Het is hopen voor ze dat ze volledig opgeladen zijn en dus voluit kunnen, dan zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn.

Voor de Zuid-Koreanen is het de laatste mogelijkheid om kans te maken op de volgende ronde. Het team met enkele sterke jongens als Hwang, Seung-woo Lee en natuurlijk Tottenham-ster Son hoopt iets te kunnen brengen, maar zonder echt plan zal het wederom pover worden.